Çağdaş Sözlük

حجاز

Osmanlıca - Rumca - حجاز maddesi. Cilt: 1 Sayfa: 687 - Sira: 4

TÜRKÇE´DEN RUMCA´YA KAMUS-İ OSMANÎ, Yanko Hloros, 1899,, حجاز yunanca ne demek. Osmanlıca - Rumca Sözlük, Türkçe - Yunanca Sözlük, حجاز kelimesinin yunanca anlamı karşılığı nedir? Yunancada ne anlama gelir. Yunanlılar nasıl der.

Οθωμανικό-Ρωμαίικο Λεξικό , Τουρκοελληνικό Λεξικό, Τι σημαίνει حجاز ; Ποια είναι η σημασία της λέξης حجاز ; Σε ποια έννοια χρησιμοποιείται το حجاز ; Τι εκφράζει ο όρος حجاز ; Ποια είναι η λεξική σημασία του حجاز ; Τι είναι το حجاز ; Τι σημαίνει το حجاز ; Ποια είναι η επέκταση του حجاز ; Μπορείτε να εξηγήσετε τη σημασία του حجاز ; Τι αντιπροσωπεύει το حجاز ; Λεξικό της Παλιάς Κωνσταντινούπολης Ρωμαίικης

حجاز güncel sözlüklerde anlamı:

hicaz ::: (a. h. i.) : Arap yarımadasında, Mekke ile Medîne'nin bulunduğu ülke.

hicaz ::: (a. i.) : müz. Türk müziğinin 8 numaralı basit makamıdır, en eski zamanlardan olup, hâlen de en büyük rağbetle kullanılmaktadır. Bugün elde bulunan Türk müziği eserlerinde en ziyâde kullanılan makam hicazdır. Hicaz makamı hicaz dörtlüsüne rast beşlisi ilâve-vesinden ibarettir. Durağı dügâh ve güçlüsü -dördüncü derecesi olan- nevadır. Dizisi inici çıkıcıdır. Donanımına si bakıyye bemolü ile fa ve do bakıyye diyezleri konulur. Niseb-i şerîfe sayısı 7 dir. Orta sekizlikteki sesleri -peştden tîze doğru- şöyledir : dügâh, dikkürdî, nim hicaz, neva, hüseynî, eviç, gerdaniye ve muhayyer.

hicaz ::: arabistan'da hicaz bölgesi , hicaz makamı

hicaz ::: ‬Arabistan’da Hicaz bölgesi

hicaz ::: hicaz makamı

hicaz ::: (a. h. i.) Arap yarımadasında, Mekke ile Medîne'nin bulunduğu ülke.

hicaz ::: (a. i.) müz. Türk müziğinin 8 numaralı basit makamıdır, en eski zamanlardan olup, hâlen de en büyük rağbetle kullanılmaktadır. Bugün elde bulunan Türk müziği eserlerinde en ziyâde kullanılan makam hicazdır. Hicaz makamı hicaz dörtlüsüne rast beşlisi ilâve-vesinden ibarettir. Durağı dügâh ve güçlüsü -dördüncü derecesi olan- nevadır. Dizisi inici çıkıcıdır. Donanımına si bakıyye bemolü ile fa ve do bakıyye diyezleri konulur. Niseb-i şerîfe sayısı 7 dir. Orta sekizlikteki sesleri -peştden tîze doğru- şöyledir : dügâh, dikkürdî, nim hicaz, neva, hüseynî, eviç, gerdaniye ve muhayyer.