محرم
Osmanlıca - Rumca - محرم maddesi. Cilt: 2 Sayfa: 1598 - Sira: 17
![](/rsm/rum2/155/1598-17.jpg)
![](/rsm/rum2/155/1599-1.jpg)
TÜRKÇE´DEN RUMCA´YA KAMUS-İ OSMANÎ, Yanko Hloros, 1899,, محرم yunanca ne demek. Osmanlıca - Rumca Sözlük, Türkçe - Yunanca Sözlük, محرم kelimesinin yunanca anlamı karşılığı nedir? Yunancada ne anlama gelir. Yunanlılar nasıl der.
Οθωμανικό-Ρωμαίικο Λεξικό , Τουρκοελληνικό Λεξικό, Τι σημαίνει محرم ; Ποια είναι η σημασία της λέξης محرم ; Σε ποια έννοια χρησιμοποιείται το محرم ; Τι εκφράζει ο όρος محرم ; Ποια είναι η λεξική σημασία του محرم ; Τι είναι το محرم ; Τι σημαίνει το محرم ; Ποια είναι η επέκταση του محرم ; Μπορείτε να εξηγήσετε τη σημασία του محرم ; Τι αντιπροσωπεύει το محرم ; Λεξικό της Παλιάς Κωνσταντινούπολης Ρωμαίικης
محرم güncel sözlüklerde anlamı:
mahrem ::: (a. s. harâm'dan c. : mahârim) : 1) haram, şeriatın yasak ettiği şey. 2) nikah düşmiyen, şerîatçe evlenilmesi yasak edilen. 3) şerîatçe, kadının kendisinden kaçmadığı [erkek] . 4) [biriyle] çok samîmi, içli dışlı olan. 5) gizli olan, herkese söylenmiyen. 6) herkesçe bilinmemesi îcâbeden. Nâ. mahrem : nikâh düşen, kendisinden kaçılan erkek.
mahrern-i esrar ::: kendisine sır söylenen kimse.
mahrem-i râz ::: kendisine sır verilmiş kimse. tas. Allah'ın sırrına âşinâ olmıya başlıyan kimse; velî.
muharrem ::: (a. s. i. c. : muharremât) : 1) tahrîm olunmuş, haram kılınmış. 2) kamer takvîminin birinci ayı, aşure ayı. [Müslümanlıktan önce bu ayda savaş haram olduğu için muharrem adı verilmiştir. Bu ayın ilk on gününde, Kerbelâ vak'asının yıldönümü olarak matem yapılır ve onuncu günü de aşure pişirilir] . 3) erkek adı.
muharrem ::: hicri ayların ilki , hicri yılın birinci ayı , arabi ayların ilki , arabi ayların başı , birincisi , haram edilmiş olan , bu muharrem ayında müslümanlıktan evvel arablar arasında muharebe yasaktı , bundan dolayı bu isim verilmiştir , haram kılınmış , tahrim olunmuş
mahrem ::: gizli , nikah düşmeyen
mahrem ::: nikah düşmeyen
muharrem ::: (a. s. i. c. : muharremât) 1) tahrîm olunmuş, haram kılınmış. 2) kamer takvîminin birinci ayı, aşure ayı. [Müslümanlıktan önce bu ayda savaş haram olduğu için muharrem adı verilmiştir. Bu ayın ilk on gününde, Kerbelâ vak'asının yıldönümü olarak matem yapılır ve onuncu günü de aşure pişirilir] . 3) erkek adı.