Çağdaş Sözlük

اذان

Osmanlıca - Rumca - اذان maddesi. Cilt: 1 Sayfa: 50 - Sira: 3

TÜRKÇE´DEN RUMCA´YA KAMUS-İ OSMANÎ, Yanko Hloros, 1899,, اذان yunanca ne demek. Osmanlıca - Rumca Sözlük, Türkçe - Yunanca Sözlük, اذان kelimesinin yunanca anlamı karşılığı nedir? Yunancada ne anlama gelir. Yunanlılar nasıl der.

Οθωμανικό-Ρωμαίικο Λεξικό , Τουρκοελληνικό Λεξικό, Τι σημαίνει اذان ; Ποια είναι η σημασία της λέξης اذان ; Σε ποια έννοια χρησιμοποιείται το اذان ; Τι εκφράζει ο όρος اذان ; Ποια είναι η λεξική σημασία του اذان ; Τι είναι το اذان ; Τι σημαίνει το اذان ; Ποια είναι η επέκταση του اذان ; Μπορείτε να εξηγήσετε τη σημασία του اذان ; Τι αντιπροσωπεύει το اذان ; Λεξικό της Παλιάς Κωνσταντινούπολης Ρωμαίικης

اذان güncel sözlüklerde anlamı:

ezan ::: (a. i.) : Müslümanları ibâdete çağırmak için çok defa minareden, muayyen kelimeleri söylemek suretiyle, yüksek sesle yapılan davet. [Allâhü ekber Allâhü ekber, Allâhü ekber Allâhü ekber. Eşhedü en lâ ilahe il-l'Allah. Eş-hedü en iâ ilahe il-l'Allah. Eşhedü enne Muhammeden Resûl-Ullah. Eşhedü enne Muhammeden Resûlullah. Hayya-al-esselâ, Hayya-al-esselâ, Hayya-al-el-fe-lâh Hayya-al-el-felâh (sabah ezanlarında ilâveten : es-salâtü hayrün min-en-nevm). Allâhü ekber Alla-hü ekber. Lâilâhe il-l'Allah]. (ezanı ilk okuyan zât : Hz. Bilâl-i Habeşî'dir).

ezan ::: namaza davet için edilen nida , namaza davet ve vahdaniyet-i ilahiyyeyi ve hakaik-ı islamiyyeyi aleme , kainata ilan etmek için minare ve emsali mahallerde edilen nida , kamet getirmek , bildirmek

ezan ::: (a. i.) Müslümanları ibâdete çağırmak için çok defa minareden, muayyen kelimeleri söylemek suretiyle, yüksek sesle yapılan davet. [Allâhü ekber Allâhü ekber, Allâhü ekber Allâhü ekber. Eşhedü en lâ ilahe il-l'Allah. Eş-hedü en iâ ilahe il-l'Allah. Eşhedü enne Muhammeden Resûl-Ullah. Eşhedü enne Muhammeden Resûlullah. Hayya-al-esselâ, Hayya-al-esselâ, Hayya-al-el-fe-lâh Hayya-al-el-felâh (sabah ezanlarında ilâveten : es-salâtü hayrün min-en-nevm). Allâhü ekber Alla-hü ekber. Lâilâhe il-l'Allah]. (ezanı ilk okuyan zât : Hz. Bilâl-i Habeşî'dir).